Вівторок
23.04.2024
12:45
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сайт Спільноти ФОС в Старому Острополі

Головна » 2010 » Вересень » 6 » Вперше Скликання для курсів ФШЄ відбулося в Криму, в Домі Рибака в Рибачому.
22:21
Вперше Скликання для курсів ФШЄ відбулося в Криму, в Домі Рибака в Рибачому.

Хочу поділитись з Вами великою радістю для кримчан. З 3-го по 5-те вересня відбулось скликання ФШЄ в Криму! Це вже друге в історії нашої Школи скликання, яке відбулось на кримській землі. Першим було скликання подружніх пар. Місцем зустрічі близько 30 людей знову став гостинний і затишний Дім Рибака в Рибачому – дім Віктора і Валентини Уляницьких.


Багато учасників приїхали з Сімферополя, Севастополя, Алушти. Приїхали також сестри –місіонерки зі Слов'янська і Краматорська. Особливо з великою радістю ми вітали брата Казимира і дніпропетровських францисканців. 



Як завжди, зустріч, яку приготував для нас Ісус в Рибачому, була особливою і неповторною, хоча програма Школи не відрізнялась якось особливо від програми всіх інших скликань. Були конференції, молитви, Євхаристія, зустріч на братерському віче, ділення словом, спільні обіди. Напевно, кожен мав якісь свої очікування і сподівання. Скажу чесно, Ісус перевершив всі мої сподівання на це скликання. 

Ісус багато промовляв через ділення братів і сестер, через слово брата Казимира. Мене особисто торкнула конференція про те головне, що Ісус хотів відкрити людині – мені: те, що я маю Небесного Отця. І я не просто маю Отця, а маю такого Отця, Який любить мене, Який створив мене за Своїм образом і подобою. З одного боку, це не була для мене новина, але з іншого боку я усвідомила, що досі не відкрила до кінця любов Отця, бо ще поводжусь в багатьох ситуаціях не як Божа дитина, а як сирота і раб. І ще мене надзвичайно вразило те, що Отець прагнув у вічності подарувати мені доказ Своєї любові, що Він хотів, щоб я знала про Його любов до мене і щоб те знання звільняло мене, дарувало справжнє щастя. Тим доказом Його любові стало втілення Ісуса, Його життя, смерть і воскресіння. А також доказом Батьківської любові є завдаток Святого Духа. Я усвідомила, що не розумію, який дар, яке багатство від Бога я маю і що часто, на жаль, той дар залишається невикористаним, забутим, недооціненим.

Великим сюрпризом для мене і, думаю, для багатьох став також приїзд єпископа Петра Мальчука, який відправив Літургію і залишився на обід.


Його присутність посеред нас і доброзичливість я сприйняла як Боже благословення для Школи в Криму.  Дуже міцно мене вразили його коротка промова про розчарування в Ісусі, в покликанні, яке може з'явитись навіть в тих, хто називає себе учнем Ісуса. Я зрозуміла, що якщо я залишу все заради Нього, якщо піду за Ним і дійду навіть до самого хреста, але не відмовлюсь від власних очікувань того, як Бог має діяти в моєму житті, не відмовлюсь від планів на своє життя і життя інших людей навколо мене, я, як ті учні, що йшли до Емаусу, не встою перед випробуваннями. Вони багато років знали Ісуса, слухали Його слово, залишили все, щоб бути з Ним, але перед хрестом, ставши свідками смерті Ісуса, втратили надію, розчарувались в своєму Вчителі, бо мали свої сподівання на Нього. Після смерті Ісуса учні чули від жінок про воскресіння, але все це була лише «теорія» для них, а не Добра Новина. Тільки після того, як вони самі зустріли Воскреслого під час ламання хліба, тільки тоді вони стали не теоретиками Євангелії, а справжніми свідками Воскреслого Христа. Я відкрила для себе, що мало мені знати про Бога, Церкву, євангелізацію, що для того, щоби нести Добру новину про Ісуса іншим, маю постійно прагнути зустрічати Його Воскреслого, особливо в тих обставинах, де відчуваю «смерть», де руйнуються мої плани.



Переглядів: 658 | Додав: Diana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 milya  
0
Слава Ісусу Христу. Дуже прагну стати свідком Воскреслого Христа і дуже хочу щоб Він вже прийшов в моє серце, хоч і розумію що ще не час. Відкритям стало для мене що Мати Тереза не відчувала у своему серці відсутність Бога, але це не завадило її служінню Йому.

Ім`я *:
Email *:
Код *: